Muka breakout selepas pakai skincare? tengok apa yg kakak ni cuma amalkan

Khamis, Jun 08, 2017



Salam, okey seperti anda tengok atas sekarang ni, ni lah muka akak masa berpatang aritu, sangat sangat ngeri awak oiii, sape yang pernah mengalaminya mesti faham perasaan akak waktu ni, ya allah time ni memang tersangat sangat malas nk keluar, nk tengok cermin pon malas, yelah muka dah okey cuma nak lagi ploless kan ditempeknya skincare XXXXX nahh result dia, dapat mcm kt atas huhuhu ploless tak??  Macam biasalah orang perempuan masa pregnant tak boleh melaram tak boleh nk pakai skincare kan takut effect pada baby, beranak-beranak je terus hakak balun skincare, dan result dia sangat-sangat menyedihkan.

Kemudian akak stop terus skincare tu dan cuba pakai pencuci cetahpill dan krim efasol dari klinik untuk pulihkan balik muka dan result dia baik tapi tak berapa sangat. 

Kemudian kawan akak suruh cuba scrub muka. Disebabkan muka akak banyak bintik hitam dan kat lubang pori penuh mcm nasi-nasi. So hari-hari akak pakai, akak tinggal cetaphill dan krim efasol dari klinik tu, hakak hanya fokus scrub muka sahaja.


Habis pakai scrub 4 botol alhamdulillah muka dah okey dan muka hakak kembali pulih dan alhamdulillah  kulit muka makin licin ... Now nak balik johor pantang borong 10 pcs terus jadi amalan hakak hari-hari. Suami dan kawan-kawan ramai tegur . Siap ada nak beli sekali scrub yang akak pakai tu. Alah korang dh tau kot scrub apa, sebab scrub tu pernah viral 2016.







Keluar hakak pakai pondesen sephora dan liptick je . Muka totally clean dari masalah jerawat batu OK.

OH lupa nak gtau, scrub akak pakai tu GREENTEA MINT FACE SCRUB 
haa kan dah agak dah tau scrub ape kan, kalau member akak habis stok hakak oder je dekat page fb dia CANTIK VIRAL. Nama page pon dah CANTIK VIRAL hehe memang kena dengan produk dia, 

Nih kat bawah ni gambar scrub tuh.




Emm ok lah, hakak share sebab pengalaman akak sendiri, kot-kot la ada kawan awak awak tu ada masalah macam akak ni kan, boleh la mencuba, seperti akak cerita la sape pernah lalui dia tau la macam mana rasanya bila muka bermasalah ni, yang penting konsisten, ni tak, belum habis sebekas lagi dah tukar yang lain mane la nak nampak kesan dia, k lah akak nak sambung share masak plak, nak masak ape eaa nak berbuka hari ni? Godek-godek page VOV jap, nampak banyak je resipi masakan ni. 









You Might Also Like

0 ulasan