CARA MENGECILKAN LUBANG PORI MUKA

Khamis, Januari 12, 2017

SKRUB MUKA

Skrub muka??? Penting ke??? Perlu ke??? Well, terpulang kepada individu, tapi bagi saya sendiri, saya rasakan skrub muka ni memang penting, dalam seminggu sekurang2nya 2 kali saya mesti skrub muka. Iolss kalau part2 muka ni memang particular sikit...muahahaha....pantang nampak ruam sikit atau jerawat nasi, mesti jadinya tak senang duduk, Alhamdulillah, setakat ni muka saya bukanlah dari jenis kulit yang bermasalah ataupun berjerawat... jarang2 sekali nak berjerawat atau beruam2... Syukran Allah... ^_^

Apa Itu Skrub Muka???
Skrub muka ialah produk untuk membantu kulit menanggalkan sel kulit muti di muka.

Kenapa Perlu Skrub Muka???
Tujuan utama skrub ialah untuk membantu proses menanggalkan sel kulit mati yang juga seiring dengan proses semulajadi kulit dan ada sel kulit yang akan mati, oleh itu kita membantu kulit kita untuk menanggalkan sel kulit mati tersebut dengan cara berskrub. Skrub dapat membantu menyerlah seri kulit agar kelihatan lebih segar, dan muda.

Kesalahan Besar Pengguna Mengenai Skrub Muka???
  1. Menggunakan skrub terlalu kerap atau menggunakan skrub setiap hari. Tak payah ok uolss... 
  2. Menggunakan skrub dengan cara menyental ke atas kulit dengan kasar. Menyental kulit muka terlalu kuat dengan harapan dapat menyelesaikan masalah kulit (terutama sekali kulit berminyak) adalah salah sama sekali, malah menyental kulit muka dengan kuat akan menyebabkan masalah kulit akan menjadi semakin serius.
Kebaikan Menggunakan Skrub Muka???
  1. Membantu menanggalkan sel kulit mati dan menjadikan kulit lebih sekata, halus dan segar. Menjadikan kulit lebih bersih.
  2. Membantu kulit yang kusam agar kelihatan lebih berseri.
  3. Membantu mengecilkan pori muka.
  4. Mengurangkan masalah bintik hitam dan bintik putih.
Adakah Skrub Muka Akan Menyebabkan Kulit Muka Semakin Nipis???
Tidak. Proses skrub muka adalah untuk membantu proses semulajadi kulit kita iaitu menanggalkan sel kulit mati. 

KREDIT: 
Ingat ek tak perlu skrub muka dengan kerap sangat. Saya sendiri cuma gunakan 2 kali sahaja seminggu. Dan selalunya skrub muka yang saya gunakan adalah Apricot Face Scrub dari St. Ives... ada bermacam2 jenis scrub muka di pasaran, tak kisahlah yang mana uols nak guna asalkan bersesuaian dengan kulit dan tidak menimbulkan iritasi serta cara penggunaan kenalah betul ok??? Yang penting Greentea Mint Face Scrub is awesome dari Page Cantik Viral ni, kelebihan scrub ni ramai yang pakai hari-hari dan jadikan scrub ni masker sebab kesan dia wowww tersangat sangat wowww


Greentea Mint Face Scrub : +60148359116 / +60139369554
Page Cantik Viral 


You Might Also Like

0 ulasan