TIPS HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT JERAWAT DENGAN MUDAH

Rabu, September 07, 2016

 HILANGKAN JERAWAT DAN PARUT JERAWAT

                                   
Ternyata manfaat dari  teh hijau kaya dengan  kandungan vitamin E yang terdapat di dalamnya yang memang baik untuk kesihatan kulit. Kebanyakan teh yang paling kaya nutrisi ialah teh hijau, teh hitam semua jenis teh tersebut memiliki manfaat yang sama. Apakah manfaat teh tersebut?

Berikut Manfaat Teh Hijau

Mencerahkan Kulit

Kandungan vitamin E yang terdapat di dalam teh ini sangat berguna bagi kesihatan kulit. Manfaatnya adalah sangat berguna untuk mencerahkan kulit wajah dan juga membantu menjaga penuaan kulit wajah. Cara penggunaanya cukup mudah hanya dengan mengusapkan ampas teh yang sudah dibekukan semalaman pada muka Anda secara merata. Selain itu anda boleh dapatkan scrub yang berasaskan teh hijau,ia dapat menghilangkan jerawat, komedo, mencerahkan kulit dan mencegah penuaan kulit muka. Anda perlu tahu ampas teh mengandung vitamin 508 kali lebih banyak dibanding dengan jeruk lemon. Maka untuk hasil yang maksima sebaiknya Anda lakukan setiap hari rawatan tersebut.

Menghilangkan Jerawat

Seperti yang sudah diberitahu pada manfaat yang pertama bahawa ampas teh juga dapat bermanfaat untuk mengatasi masalah jerawat. Seperti yang kita tahu jerawat merupakan masalah kulit yang sangat mengganggu dan membuat penampilan menjadi tidak yakin. Tapi sabar saja, dengan adanya ampas teh yang sudah dibekukan semalaman kulit berjerawat Anda boleh hilang dengan sendirinya. Untuk hasil yang maksimum Anda perlu membekukan ampas teh semalam didalam peti ais kemudian lumurkan pada muka dan bilas menggunakan air bersih. Lakukan setiap tiga kali seminggu untuk mendapatkan hasil yang maksima.

Menghilangkan Parut / Bekas Jerawat

Manfaat teh hijau selanjutnya adalah dapat digunakan untuk mengurangi  bekas jerawat atau parut jerawat, ketika jerawat sudah mengering akan menimbulkan parut jerawat atau yang biasa disebut adalah flek hitam. Namun anda jangan risau, anda pun dapat menggunakan ampas teh untuk mengatasi hal ini. Cara membuatnya pun sangat mudah iaitu tampalkan ampas teh pada bintik ataupun flek hitam bekas jerawat. Biarkan beberapa minit iaitu sekitar 10 hingga 15 minit kemudian bilas dengan air hingga bersih.

Atau anda berasa malas atau leceh untuk bermain dengan ampas teh??? Anda boleh mendapatkan Greentea Mint Face Scrub untuk mendapatkan hasil seperti diatas...

Macam mana nak dapatkan Greentea Mint Face Scrub?? 
Boleh Like Page Facebook CANTIK VIRAL atau layari facebook Syuhada Zalizan untuk dapatkan GREENTEA MINT FACE SCRUB yang sangat berkesan dan menyegarkan wajah..
Page FB  : Cantik Viral       
Fb   : Syuhada Zalizan
Wassap   : +60103713763 / 0139369554 
Instagram : greenteamintfacescrub.hqProduct by

BY HER INSPIRE RESOURCES


You Might Also Like

0 ulasan